Mobiel palletkantelaar

“De Originele Maxi Toppy”

“Maxi Toppy” is de originele mobiele palletkantelaar die tot 20 pallets per uur kan verwerken. Deze palletkantelaar is een uiterst veelzijdige en compacte oplossing die de pallet verwisselt door de lading veilig te kantelen, waardoor handmatige arbeid wordt verminderd.

palletkantelaar maxi toppy

Mobiele palletkantelaar

Deze machine maakt deel uit van de familie palletkantelaar

“Maxi Toppy” is een elektrisch aangedreven mobiele palletkantelaar die lasten tot 1.500 kg kan hanteren. het heeft een gelbatterij om de palletkiepoperaties van stroom te voorzien. Het bedieningspaneel is eenvoudig te bedienen en dankzij de draagbaarheid is het geschikt voor gebruik in magazijnen van elke omvang.

“Maxi Toppy” is ideaal voor gebruik, zelfs in kleine en krappe magazijnen die geen speciale plekken hebben voor het wisselen van pallets. De gelbatterij is goed genoeg om de operaties een hele dag op een enkele lading uit te voeren.

Wij bij Toppy kunnen de mobiele palletkantelaar ook upgraden met grotere batterijen volgens de aangepaste vereisten van onze klanten. Het heeft ook de roll-on / roll-off-functie om de herhaling van cycli te automatiseren voor non-stop werking.

Breekbare producten? Ontdek onze palletwisselaars!

Dit invertersysteem is echter mogelijk niet geschikt voor enkele delicate producten en deze kunnen beschadigd raken tijdens het inversieproces. Geen zorgen, we hebben Toppy ook zijwaartse palletwisselaarsystemen. Aarzel niet om met ons te praten over de beste pallethandlingoplossingen voor uw aangepaste vereisten.

Cyclusbeschrijving

De originele pallets worden vervangen door de nieuwe door de lading te kantelen.

De palletlading wordt 180° omgekeerd met de nieuwe pallet bovenop de lading. De palletlading wordt gezekerd door de vorken en zijpanelen om de lading veilig te kunnen roteren. Nu komt de originele pallet bovenop de lading en wordt de nieuwe pallet onderaan vastgezet. De productbelasting wordt bij deze methode ook omgekeerd.

Een andere manier is om de palletlading 90° om te keren. Nu wordt het platform door de machinist handmatig 180° gedraaid. Nu is de hele last weer 90° gekanteld. De lading zal nu op het platform rusten. Vervolgens wordt de pallet omhoog getild om ruimte te creëren om een ​​nieuwe pallet in te schuiven.

Nu is de hele laadvloer 180° gedraaid en weer 90° gekanteld. Deze keer wordt de nieuwe pallet vastgezet tussen de originele pallet en de lading. De vorkheftruck van deze draagbare palletkantelaar wordt vervolgens gebruikt om de nieuwe palletlading te verwijderen en de originele pallet achter te laten. De cyclus is voltooid wanneer de oorspronkelijke palletlading met succes is verplaatst naar de nieuwe pallet of de bestemmingspallet. Vergeet niet de onderstaande demovideo’s te bekijken om de werking van de draagbare palletomvormer te zien.

De bediening van een draagbare palletkantelaar is vrij eenvoudig. Met een beetje training kan uw operator gemakkelijk tot 20 pallets per uur wisselen, en dit alles met minimale inzet van arbeid.