Stationare palletkantelaar

“De Hands-Free”

Ontdek onze nieuwe stationare palletkantelaar, de evolutie van klassieke palletkantelaar. Het is een van de meest geavanceerde oplossingen in het assortiment van Toppy dankzij de nieuwe gepatenteerde technologie van palletverschuiving. Ontdek het!

palletkantelaar hands free

Stationaire palletkantelaar

Deze machine maakt deel uit van de familie palletkantelaar.

Deze innovatieve machine is perfect voor zwaar gebruik, aangezien hij ladingen tot 1.500 kg kan dragen. Het is technologisch geavanceerd en is geschikt voor pallets met een hoogte tot 2.000 mm, wat vrijwel de meeste typen dekt.

Het grote voordeel van deze palletkantelaar ten opzichte van de andere typen is de snelheid.

De productiesnelheid van 50 pallets per uur maakt deze omvormer veruit superieur aan andere. De manuele versie kan met behulp van een knoppenpaneel ‘handsfree’ gebruikt worden.

Aan de andere kant wordt PLC-technologie gebruikt in de automatische versies.

Dankzij zijn snelheid en aanpassingsmogelijkheden kan deze omvormer worden ingezet in een breed scala van industriële sectoren zoals voeding, keramiek, farmaceutica, dranken en nog veel meer.

Onze stationaire palletkantelaar biedt de perfecte oplossing voor industrieën die problemen hebben met het kantelen van hun producten.

Cyclusbeschrijving

De stappen zijn vrij eenvoudig. Met slechts een druk op een paar knoppen op het paneel kan de operator de pallets gemakkelijk omkeren. Dit proces kan tot 50 keer per uur worden herhaald, wat een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie en productiviteit betekent.

De cyclus begint door de geladen pallets op het onderste platform van de machine te plaatsen. Voor het plaatsen van de palletladingen wordt gebruik gemaakt van een heftruck. Nu worden de paneelknoppen gebruikt om de palletlading van alle kanten stevig vast te zetten.

De omvormer begint te draaien en wanneer deze bijna 120° bereikt (tot 180°, afhankelijk van de stabiliteit van het product), begint de belasting ondersteboven te draaien. Nu wordt het platform aan de laadzijde neergelaten om de scheiding van de lading van de originele pallet te starten. Er ontstaat ruimte om de nieuwe doelpallet te schuiven. Het doel is om de lading naar deze nieuwe pallet over te brengen en de oude te verwijderen.

Op dit punt is de nieuwe pallet met succes gepositioneerd om de originele te vervangen. De procescyclus wordt voltooid door de hele lading terug te draaien naar de 0°-positie. Nu wordt de vorkheftruck gebruikt om de lading te verwijderen en het platform gereed te maken voor de volgende palletwisseltaak.

Veelzijdige modus

Het proces is nog sneller bij een paar ladingen, zoals dozen of dozen. De machine hoeft niet tot 120° te worden gekanteld, omdat de ruimte tussen de lading en de pallet met minder rotatie wordt gecreëerd. Het helpt bij het verder verhogen van de efficiëntie en snelheid.

Als u op zoek bent naar oplossingen voor automatische pallethandling, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij van Toppy ontwerpen ook op maat gemaakte automatische omvormers met de capaciteit om zelfs 100 pallets in een uur te wisselen. Neem vandaag nog contact met ons op voor de beste oplossingen!